fredag 3 oktober 2014

Fler galleribesök och även reflektion över föreläsningseminarium 2/10

 
 
Jag och Hanna besökte flera gallerier på Götabergsplatsen. Som vid förra galleribesöken valde jag dessa gallerier dels för att det fanns många olika att välja på samt att vi var intresserade och inspirerade av det som kom till oss. Som vid första besöken i början av veckan kände man hur kreativiten infann sig och att det kliade i händerna i att bara sätta igång själv att få skapa något. Vilket alltid får lusten att infinna sig,
 
Galleri Nils Åberg 2014
A celebration to the spanish masters

 
Vi forsatte vår vandring för att titta på Carolina Falkenholt graffitimålningar


 
Mycket inspiration både för och till sig själv.
 
Seminarium/föreläsning 2/10 Fantasi och kreativitet
Vi fick av Peter i uppdrag att upprepa vad vi gjorde 30 sekunder tidigare. Sedan komma tillbaka och skriva ner känslan. Efter det upprepa igen vad vi gjorde 30 sekunder tidigare. Komma tillbaka och skriva igen. Upprepa ytterligare men denna gången med en sak som vi fick sätta vart vi ville på kroppen.
Några ord som jag skrev ner
-trötthet, irriterande och okoncentrerad

 
Även Levi S Vygotskij diskuterades idag.

 Vygotskij (1995) menar att leken har en betydelsefull funktion för barnet och dess utveckling, både socialt och kulturellt. Leken är rörlig i sitt utförande samt att den erbjuder en gränsöverskridande inlärning som stimulerar individens fantasi och kreativitet.

 Jag anser att lärandet i vardagen, de oplanerade händelserna, det vardagliga samtalet och situationer barn än befinner sig i skapar barnet utmaningar som främjar deras allsidiga lärande och identitetskonstruktion i det kreativa och det kulturella. Meningsfull fritid kan ses som en ständig process där individen själv skapar sin stimulans och utveckling. Genom lek lär sig barn att bearbeta information i samverkan med det fysiska, psykiska och sociala som dem kommer i kontakt med. Leken kan beskrivas som ett mer vardaglärande och som är integrerat i de upplevelser individen har och får i fritidshemmets verksamhet.

 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar